CHOCOLATE COVERED CANDIED CITRUS

Yields: 8-10 slices             Cooking time: 30-40 minutes        Difficulty: easy
INGREDIENTS:
  • 1 navel orange
  • 1 grapefruit
  • 3 cups water
  • 2 cups granulated sugar
  • 4 oz dark chocolate
  • 1 small cinnamon stick
  • 1/4 cup dark rum (optional)
DIRECTIONS:

  1. Thoroughly wash the orange and grapefruit to get rid of any wax residue. Slice off and discard the ends, and slice the rest of the fruit into ¼” slices.(almost half cm)
  2. In a wide pot, heat and stir water,sugar and cinnamon stick until the sugar dissolves. Avoid stirring after this point to prevent crystallization. Bring to a gentle boil and add the orange slices. After 15 minutes, lower the heat to medium-low and add the rum (if use).
  3. Flip over the slices and continue cooking on low for another 15-20 minutes, until the peel becomes translucent and the syrup has thickened.
  4. Place a wire rack on top of a lined baking sheet, and transfer the candied slices on top to cool. Reserve orange syrup for other uses.
  5. Melt chocolate and dip slices halfway. Place slices on a parchment-lined tray and chill.


ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μερίδες: 8−10 φέτες      Χρόνος μαγειρέματος: 35−40 λεπτά   
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο


chocolate-covered-candied-citrus
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 114 γραμ. σκούρα κουβερτούρα
  • 1/4 κούπας ρούμι (προεραιτικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλύνετε το πορτοκάλι και το γκρειπφρουτ πολύ καλά για να αφαιρεθεί το κερί από τη φλούδα. Κόψτε τα εσπεριδοειδή σε ροδέλες περιπου μισού εκατοστού.
  2. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και τη κανέλλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από αυτό το σημείο και μετά αποφεύγουμε το ανακάτεμμα  για να μη ζαχαρώσει. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε τις ροδέλες εσπεριδοειδών,μετά από 15 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο−χαμηλό και προσθέτουμε ρο ρούμι (αν θέλουμε).
  3. Αναποδογυρίζουμε τις ροδέλες και τις αφήνουμε στο σιρόπι για άλλα 15 με 20 λεπτά,μέχρι να αρχίσουν να γίνονται διάφανα.
  4. Όταν είναι έτοιμα,τα αφαιρούμε από το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ή μία μικρή σχάρα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Λιώστε τη κουβερτούρα και βουτήξτε τις ροδέλες στη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Τοποθετείστε τις σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις στο ψυγείο,μέχρι να σκλυρίνουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κρατείστε το σιρόπι για άλλες σιροπιαστες  συνταγέςτης αρεσκείας σας. Αν θέλετε μπορείτε στην αρχή να κόψετε κάθε ροδέλα στη μέση.
     Πηγή:  www.gfhomebakery.com/