CHOCOLATE COVERED CANDIED CITRUS
Yields: 8-10 slices Cooking time: 30-40 minutes Difficulty: easyINGREDIENTS:
- 1 navel orange
- 1 grapefruit
- 3 cups water
- 2 cups granulated sugar
- 4 oz dark chocolate
- 1 small cinnamon stick
- 1/4 cup dark rum (optional)
- Thoroughly wash the orange and grapefruit to get rid of any wax residue. Slice off and discard the ends, and slice the rest of the fruit into ¼” slices.(almost half cm)
- In a wide pot, heat and stir water,sugar and cinnamon stick until the sugar dissolves. Avoid stirring after this point to prevent crystallization. Bring to a gentle boil and add the orange slices. After 15 minutes, lower the heat to medium-low and add the rum (if use).
- Flip over the slices and continue cooking on low for another 15-20 minutes, until the peel becomes translucent and the syrup has thickened.
- Place a wire rack on top of a lined baking sheet, and transfer the candied slices on top to cool. Reserve orange syrup for other uses.
- Melt chocolate and dip slices halfway. Place slices on a parchment-lined tray and chill.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μερίδες: 8−10 φέτες Χρόνος μαγειρέματος: 35−40 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: εύκολο
ΥΛΙΚΑ:
- 1 πορτοκάλι
- 1 γκρέιπφρουτ
- 3 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 114 γραμ. σκούρα κουβερτούρα
- 1/4 κούπας ρούμι (προεραιτικό)
- Πλύνετε το πορτοκάλι και το γκρειπφρουτ πολύ καλά για να αφαιρεθεί το κερί από τη φλούδα. Κόψτε τα εσπεριδοειδή σε ροδέλες περιπου μισού εκατοστού.
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και τη κανέλλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από αυτό το σημείο και μετά αποφεύγουμε το ανακάτεμμα για να μη ζαχαρώσει. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε τις ροδέλες εσπεριδοειδών,μετά από 15 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο−χαμηλό και προσθέτουμε ρο ρούμι (αν θέλουμε).
- Αναποδογυρίζουμε τις ροδέλες και τις αφήνουμε στο σιρόπι για άλλα 15 με 20 λεπτά,μέχρι να αρχίσουν να γίνονται διάφανα.
- Όταν είναι έτοιμα,τα αφαιρούμε από το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ή μία μικρή σχάρα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώστε τη κουβερτούρα και βουτήξτε τις ροδέλες στη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Τοποθετείστε τις σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις στο ψυγείο,μέχρι να σκλυρίνουν.
0 comments :
Post a Comment