Τα φανταστικά σχέδια του Τόλκιν σε έκθεση για πρώτη φορά...




ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΚΙΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Χειρόγραφα, επιστολές από οπαδούς και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοφυούς συγγραφέα στη βιβλιοθήκη Bodleian της Οξφόρδης

Ο μαγικός κόσμος της μέσης γης, του κόσμου που δημιούργησε ο Τόλκιν, συγγραφέας του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και τα φημισμένα του έργα βρίσκονται μεταξύ των 200 αντικειμένων που περιλαμβάνονται σε μια νέα έκθεση στη βιβλιοθήκη Bodleian της Οξφόρδης.
Ο Τόλκιν αν και δε θεωρεί τον εαυτό του καλλιτέχνη, απεικόνισε πολλές σκηνές από τα βιβλία του, μερικά από τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις δημοσιευμένες εκδόσεις. Σχεδίασε το εξώφυλλο για την πρώτη έκδοση του The Hobbit και έκανε πολλές αφηρημένες εικόνες μεταξύ του 1911 και του 1915. Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό που είναι μέχρι σήμερα άγνωστο στους πολυάριθμους θαυμαστές του.
Με τίτλο “Tolkien: Δημιουργός της Μέσης Γης“, η έκθεση περιλαμβάνει χειρόγραφα, επιστολές από οπαδούς όπως η Joni Mitchell και ο W.H. Auden και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοφυούς συγγραφέα. Ο φανταστικός του κόσμος δημιουργήθηκε μέσα από ένα συνδυασμό της πλούσιας φαντασίας του και του ισχυρού δημιουργικού του ταλέντου.









www.elculture.gr


0 comments :

Post a Comment

Powered by Blogger.
back to top