💗Πώς να κάνεις 10.000 βήματα τη μέρα, ακόμα και αν μισείς το περπάτημα


Ok, αν και οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα 15.000 βήματα είναι η λύση, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεκινήσεις το περπάτημα και όσο πάει!
Γιατί να περπατήσεις 10.000 βήματα
Η απάντηση είναι “γιατί όχι;”. Εάν γράφεσαι στο γυμναστήριο αλλά δεν πατάς το πόδι σου, εάν σκέφτεσαι να αποκτήσεις φυσική κατάσταση αλλά λιώνεις στον καναπέ, ξεκίνα με κάτι απλό: το περπάτημα. Για να κάψεις περίπου 500 θερμίδες την ημέρα, πρέπει να περπατάς 10.000 βήματα την ημέρα, με έντονο ρυθμό. Το περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης, υψηλής χοληστερόλης, διαβήτη και μπορεί να σε αδυνατίσει (εάν φυσικά ακολουθείς και μια ισορροπημένη διατροφή). Μπορείς εύκολα να κάψεις 500 θερμίδες την ημέρα περπατώντας. Και το καλό με το περπάτημα είναι ότι μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε. Επίσης, είναι μια ιδανική άσκηση για πολύ αρχάριους, έγκυες, υπέρβαρα άτομα, άτομα που έχουν πόνο στις αρθρώσεις, υπέρταση καθώς και ηλικιωμένοι.
Σου φαίνονται πολλά;
Επαναλαμβάνουμε: Για να κάψεις 500 θερμίδες την ημέρα, πρέπει να περπατάς 10.000 βήματα την ημέρα. Αν και μπορεί να σου φαίνονται πολλά, είναι αρκετά εφικτό. Ένας μέσος άνθρωπος που κάνει καθιστική ζωή μπορεί να κάνει περίπου 1.000 έως 3.000 βήματα την ημέρα. Με λίγη αποφασιστικότητα, είναι εύκολο να φτάσεις τον αριθμό των 10.000 βημάτων.
Να θυμάσαι: 1,5 χλμ αντιστοιχεί σε 2.000 βήματα και χρειάζονται περίπου 15 - 20 λεπτά για να τα περπατήσεις. Θα χρειαστεί να περπατήσεις περίπου 7,5 – 8 χιλιόμετρα για να κάνεις 10.000 βήματα. Δες πως μπορείς να το ξεκινήσεις: 
1 Πρόσθετε 300 βήματα κάθε μέρα
Μην ξεκινάς να περπατάς τα 10.000 βήματα αμέσως. Ξεκίνα χαλαρά και αύξανε σταδιακά την ένταση. Βάλε στόχο να προσθέτεις τουλάχιστον 300 βήματα κάθε μέρα.
2 Βάλε το στο πρόγραμμα
Σίγουρα το περπάτημα είναι μια εύκολη άσκηση, αλλά το να κάνεις 10.000 βήματα κάθε μέρα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να καταβάλλεις προσπάθεια για να είσαι συνεπής. Προσπαθήστε να το μετατρέψεις σε συνήθεια, ορίζοντας συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για περπάτημα.
3 Περπάτα σε κλίση
Το περπάτημα σε λόφους καίει περισσότερες θερμίδες. Αν ζεις σε μέρος που έχει λόφο, επωφελήσου. Το τακτικό περπάτημα θα ενδυναμώσει τους μυς των ποδιών.
4 Περπάτα με υψηλή ένταση
Όσο πιο γρήγορα περπατάς τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις. Θα πρέπει να μπορείς να ακούς τον εαυτό σου να αναπνέει καθώς περπατάς. Αύξανε το ρυθμό εάν αναπνέεις κανονικά. Επίσης, κούνα τα χέρια σου ρυθμικά καθώς περπατάς.


www.wefit.gr

0 comments :

Post a Comment

Powered by Blogger.
back to top