«Τι σημαίνει ρεμπέτικο; Τα τραγούδια αυτών που μπορεί να γυρίζουν ασκόπως ή να ονειρεύονται». Ο Παναγιώτης Κουνάδης, ερευνητής και πραγματικός λάτρης του είδους, μοιράζεται μαζί μας ιστορίες από το ρεμπέτικο, καθώς μας ξεναγεί στους θησαυρούς που κρύβονται στην πλούσια συλλογή του από μουσικές ηχογραφήσεις και χειρόγραφα.
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), όλοι αυτοί οι κρυμμένοι θησαυροί θα έρθουν στο φως για όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος με τον Κουνάδη, καθώς το αρχείο θα αποκτήσει σύντομα το δικό του εικονικό μουσείο στη δική του ιστοσελίδα.
Το έργο υλοποιείται με την ερευνητική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο συμμετέχει με το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που εδρεύει στη Σύρο. Το Αρχείο Κουνάδη είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα αρχεία αστικής λαϊκής μουσικής της περιόδου 1900 -1960. Ιδρύθηκε το 2007 και περιλαμβάνει μία από τις πλουσιότερες συλλογές ρεμπέτικων μουσικών ηχογραφήσεων και χειρόγραφων, αποτυπώνοντας την εξέλιξη της δημιουργικής μουσικής σύνθεσης της εποχής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


ΠΗΓΗ www.elculture.gr