Τα γνωστά και αγαπημένα palmier (παλμιέ), είναι τα πιο γρήγορα και απλά μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε.
Με μόνο 2 υλικά!
Για 32 περίπου μπισκότα θα χρειαστείτε:
-μισό φλιτζάνι περίπου κρυσταλλική ζάχαρη
-1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (υπάρχει νηστίσιμη σφολιάτα)
Ανάψτε το φούρνο να ζεσταίνεται, στους 200 βαθμούς.
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη στον πάγκο εργασίας σας και απλώστε πάνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Πασπαλίστε το με ζάχαρη και διπλώστε όπως βλέπετε στη φωτογραφία, μέχρι να γίνει ρολό.
Ξαναπασπαλίστε με ζάχαρη όσο το διπλώνετε.
Συνεχίζετε με το επόμενο φύλλο.
Κόβετε κάθε ρολό σε πάχος ενός εκατοστού περίπου και απλώνετε τα μπισκότα σε ένα επίπεδο ταψί, όπου κάτω θα έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζετε πάλι με ζάχαρη.
Ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά.
Βγάζετε, τα γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα βγάζετε και τα απλώνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν και να τραγανέψουν καλά.
Αυτό ήταν!
www.daddy-cool.gr/
Για 32 περίπου μπισκότα θα χρειαστείτε:
-μισό φλιτζάνι περίπου κρυσταλλική ζάχαρη
-1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (υπάρχει νηστίσιμη σφολιάτα)
Ανάψτε το φούρνο να ζεσταίνεται, στους 200 βαθμούς.
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη στον πάγκο εργασίας σας και απλώστε πάνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Πασπαλίστε το με ζάχαρη και διπλώστε όπως βλέπετε στη φωτογραφία, μέχρι να γίνει ρολό.
Ξαναπασπαλίστε με ζάχαρη όσο το διπλώνετε.
Συνεχίζετε με το επόμενο φύλλο.
Κόβετε κάθε ρολό σε πάχος ενός εκατοστού περίπου και απλώνετε τα μπισκότα σε ένα επίπεδο ταψί, όπου κάτω θα έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζετε πάλι με ζάχαρη.
Ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά.
Βγάζετε, τα γυρίζετε και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα βγάζετε και τα απλώνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν και να τραγανέψουν καλά.
Αυτό ήταν!
www.daddy-cool.gr/
0 comments :
Post a Comment