🌿11 Φυτά εσωτερικών χώρων που αντέχουν σε σκιερό μέρος!


Τα φυτά μέσα σε ένα σπίτι, πάντα χαρίζουν κομψότητα και λάμψη, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τον αέρα και προσφέρουν πολλά οφέλη και στην υγεία του ανθρώπου. Θα σου δείξω μερικά φυτά εσωτερικών χώρων, τα οποία αντέχουν και σε σκιερό μέρος για να μην ανησυχείς για το πόσο δύσκολο είναι να τα διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση.
Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται ημισκιερό μέρος για να αναπτυχθούν, αλλά υπάρχουν και αυτά που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και συγκεκριμένη περιποίηση αφού αναπτύσσονται το ίδιο ικανοποιητικά και σε μέρος χωρίς άμεσο ηλιακό φως.

Ποια φυτά εσωτερικών χώρων είναι ιδανικά για σκιερό μέρος!

1) Φιλόδεντρο

glastra me filodentro
Το Φιλόδεντρο είναι ιδανικό για εσωτερικούς χώρους, αφού μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για φως και νερό. Προσπάθησε να κρατάς το έδαφος υγρό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείς να το βάλεις στο σαλόνι σου ή δίπλα σε κάποιον τοίχο για να αγκαλιάσει τον χώρο με το πανέμορφο φύλλωμα του.

2) Καλαθέα

futo kalathea
Η Καλαθέα είναι από αυτά τα φυτά που αντέχουν στον χρόνο και θεωρούνται από τα έυκολα όσον αφορά τη συντήρησή τους. Μπορούν να φτάσουν στο ένα μέτρο ύψος και δεν χρειάζονται ούτε πολύ νερό, ούτε άμεσο ηλιακό φως. Μπορούν να αναπτυχθούν και σε σκιερό αλλά και σε ημισκιερό μέρος, χωρίς κανένα πρόβλημα.

3) Δράκαινα

drakaina glastra
Ένα φυτό με ξεχωριστή, τροπική εμφάνιση που συναντάται σε πολλούς εσωτερικούς χώρους. Από τα λιγότερα απαιτητικά φυτά που θα βρεις, αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερο φως, ούτε και νερό. Το απευθείας ηλιακό φως, θα κάψει τα φύλλα της και έτσι ιδανικά μπορείς να το τοποθετήσεις σε ένα ημισκιερό μέρος. Ειδικά το χειμώνα, να αφήνεις το χώμα να στεγνώνει πριν το επόμενο πότισμα, αφού διαφορετικά θα αρρωστήσει το φυτό από την πολύ υγρασία.

4) Αγλαόνεμα

fyta aglaonema
Το Αγλαόνεμα ή Αγλαόνημα, είναι από τα πιο κομψά φυτά εσωτερικών χώρων. Μπορεί να μεγαλώσει εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση, ενώ προσαρμόζεται ικανοποιητικά σε κάθε είδους περιβάλλον. Ιδανικά δεν θέλει το άμεσο ηλιακό φως, αλλά ούτε και συχνό πότισμα. Προσπάθησε να μην αφήνεις το χώμα να στεγνώνει, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

5) Σανσεβιέρια

fyto sansebieria
Η Σανσεβιέρια είναι ένα ιδιαίτερο φυτό με μοναδικό φύλλωμα, που το κάνει να ξεχωρίζει. Από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου, προσαρμόζεται στα διάφορα περιβάλλοντα και δεν χρειάζονται υπερβολικό νερό, αφού μπορεί να αντέξει ακόμα και αν περάσουν μεγάλα χρονικά χωρίς πότισμα.

6) Κέντια

fyto kentia psilo
Ένα πανέμορφο, ντελικάτο φυτό, που αγαπάνε ιδιαίτερα οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Δεν χρειάζεται υπερβολικό πότισμα, ενώ καλό θα ήταν να αφαιρείς το νερό που υπολείπεται στο πιατάκι για να μην αρρωστήσει το φυτό. Ιδανικά χρειάζεται ημισκιερό μέρος για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της είναι εξαιρετικά αργός, για αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά.

7) Χλωρόφυτο

futo xlwrofiti glsatra
Το Χλωρόφυτο είναι ένα μοναδικό φυτό, το οποίο προσφέρει πολλά οφέλη και στην υγεία του ανθρώπου. Καθαρίζει τον αέρα από βλαβερές ουσίες, ενώ δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από εσένα. Μεγαλώνει πολύ γρήγορα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες. Προσέξτε να μην αφήνετε πολύ νερό στο πιατάκι, καθώς είναι μια από τις αιτίες για να αρρωστήσει το φυτό. 

8) Διφενμπάχια

diefenmpaxia futo
Η Διφενμπάχια, είναι ένα πανέμορφο φυτό, που θα χαρίσει κομψότητα και στυλ στο σπίτι σου. Μπορεί να φτάσει μέχρι και το ενάμιση μέτρα ύψος, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε ημισκιερό και σκιερό μέρος. Όταν κιτρινίζουν τα φύλλα, τα απομακρύνεις για να διατηρείται πάντα σε άψογη κατάσταση. Χρειάζεται μέτριο πότισμα με καλή αποστράγγιση.
9) Βρομέλια
futo bromelia
Η Βρομέλια είναι ένα μοναδικό φυτό με ένα κατακόκκινο εντυπωσιακό μίσχο, που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιερό μέρος. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα, αφού έτσι μπορεί να χαλάσει εξαιρετικά γρήγορα. Πότισε την 1-2 φορές την εβδομάδα τον χειμώνα και 2-3 το καλοκαίρι και θα έχεις ένα πανέμορφο φυτό στο σπίτι σου.

10) Φίκος

fikos fito
Ο Φίκος είναι ένα φυτό που προτιμάμε πολύ στη χώρα μας, αφού είναι εύκολο στην  διαχείριση του και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς χαρίζοντας μας ένα κομψό και όμορφο φυτό. Χρειάζεται λίγο πότισμα,  ειδικά τους χειμερινούς μήνες, ενώ δεν θέλει το άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθεί. Προσπάθησε να βρέχεις το φύλλωμα του 1 φορά την εβδομάδα για να μην αναπτυχθούν αρρώστιες.

11) Σπαθίφυλλο

spathufullo fito
Ένα πολυετές φυτό με χαρακτηριστικό λευκό μίσχο που εντυπωσιάζει για την φινέτσα του. Θέλει ημισκιερό μέρος και μέτριο πότισμα με καλή αποστράγγιση. Αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για δώρο.Ανθίζει κυρίως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ πρέπει να προσέχεις να μην το αφήνεις απότιστο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς αλλάζει το χρώμα στις άκρες των φύλλων του, και γίνονται καφέ-κίτρινο.

Αυτά τα υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από εσένα, αφού μπορούν να αναπτυχθούν σε σκιερό ή ημισκιερό μέρος με λίγο πότισμα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, αφού ένα φυτό πάντα χαρίζει ζωντάνια και κομψότητα σε έναν χώρο.

exypnes-idees.gr

0 comments :

Post a Comment

Powered by Blogger.
back to top