Το τέλεια μελωμένο και απόλυτα θρεπτικό σπανακόρυζο


 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 750 ml νερό
  • χυμό & ξύσμα από 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.γ. ταχίνι (προαιρετικά)
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 

2) Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το ρύζι και ξανανακατεύουμε. Προθέτουμε το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο.  

3) Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το άνηθο και το ταχίνι (προαιρετικά), κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ακόμα. 

4) Αποσύρουμε το σπανακόρυζο από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν σερβίρουμε. 


www.madameginger.com/


0 comments :

Post a Comment

Powered by Blogger.
back to top