Συστατικά
Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 60 γρ. γλυκόζη
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
Για το μπακλαβά
- 500 γρ. φύλλα κρούστας
- 400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.σ. γεμάτη, κανέλα τριμμένη
- 1 κ.γ. κοφτό, γαρύφαλλο τριμμένο
- 400 γρ. καρύδια ή (200 γρ. καρύδια και 200 γρ. αμύγδαλα)
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
0 comments :
Post a Comment